Mainos
Mainos

Poliisi epäilee alle 15-vuotiasta poikaa useista tietomurroista

Keskusrikospoliisi tutkii 24:ää eri tietomurtoa, joiden tekijäksi epäillään alle 15-vuotiasta poikaa.

Tietomurroissa käytetyn SQL-injektiotekniikan avulla epäilty on saanut hankituksi yhteensä muutamia tuhansia käyttäjätunnuksia, salasanoja ja sähköpostiosoitteita. Tämänhetkisen tiedon mukaan hän ei ole käyttänyt tai julkaissut tietoja.

Poliisi on yhdessä Viestintäviraston kanssa tiedottanut asiasta tietomurtojen kohteille. Poliisi ei julkista tietomurron kohteita. Tietomurtotapausten vakavuus vaihtelee paljon. Kyseessä ei kuitenkaan ole erityisen vakava rikoskokonaisuus.

Tietomurroista ei epäillä muita henkilöitä. Koska ainoa epäilty ei alle 15-vuotiaana ole rikosoikeudellisessa vastuussa, asiat eivät etene oikeuskäsittelyyn, vaan juttujen tutkinta päätetään poliisin päätöksellä. Vahingonkorvausvastuussa ei kuitenkaan ole alaikärajaa, joten alle 15-vuotiaskin saattaa joutua korvaamaan tekojensa aiheuttamat taloudelliset vahingot.

Tapaukset eivät liity viime kuukausina tutkintaan tulleisiin muihin tietomurtoihin ja niistä saatujen tietojen julkistamiseen.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme