Mainos
Mainos

Poliisi hillitsee kiusaamista IRC-gallerian avulla

Seitsemän yläkoulua Helsingin keskustan alueelta osallistuu poliisin uuteen pilottihankkeeseen. Projektin tavoitteena on alentaa kynnystä ilmoittaa kiusaamisesta.

Oppilaat voivat ilmoittaa kiusaamistapauksista poliisin omille IRC-gallerian profiilisivuille. Ilmoituksen voi tehdä nimettömänä.

Ilmoituksen tullessa poliisi kyselee asiasta tarkempia tietoja ja tarkastaa osallisten tarkat henkilötiedot. Tämän jälkeen harkitaan, onko tapauksessa ylittynyt jonkun rikoksen tunnusmerkistö.

Tarvittaessa poliisi tekee rikosilmoituksen ja aloittaa esitutkinnan. Vaikka esitutkinnan kynnys ei ylittyisi, voi poliisi osallistua tapauksen sovitteluun koulun kanssa.

Toiminnan kautta pyritään pääsääntöisesti puuttumaan koulukiusaamiseen, mutta otetaan huomioon myös koulun jälkeen jatkuvan kiusaamisen mahdollisuus.

Poliisi kertoo saaneensa IRC-gallerian kautta viestejä siitä, että kiusaamiseen suhtaudutaan toisinaan vähättelevästi. Kiusaamalla voi syylistyä rikoksiin, kuten kunnianloukkaus ja eritasoiset pahoinpitelyt.

Lisää tietoa poliisin hankkeesta löytyy täältä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme