Mainos
Mainos

Poliisi jäljittää SDP-johdon sivustoille hyökänneitä

Helsingin poliisi on edistynyt tutkinnassa, joka koskee SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman nettisivuille tehtyjä hyökkäyksiä. Juttua tutkitaan tietomurtona.

Urpilaisen ja Heinäluoman verkkosivut kaapattiin viime kuussa, minkä jälkeen he ilmoittivat tekevänsä asiasta tutkintapyynnön poliisille. Sivuille lähetettiin törkyviestejä ja Urpilaisen tapauksessa tiettävästi myös lapsipornoa.

Tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risu on toistaiseksi vaitonainen poliisin johtolangoista. Taustalla ovat tutkinnalliset syyt. Tarkempia tietoja hän lupaa aikaisintaan parin viikon päästä.

Poliitikkoihin kohdistunutta nettihäiriköintiä tutkitaan myös keskusrikospoliisissa. Tarkastelun kohteena on muun muassa suomenkielinen vihasivusto, jossa kehotetaan tappamaan maahanmuuttajia ja nimeltä mainittuja poliitikkoja.

Myös Facebook-ryhmä, jonka nimi oli "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorssin taposta!" on KRP:n tutkinnassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme