Mainos
Mainos

Poliisi kiinnostui mahdollisesta nettihyökkäyksestä

Poliisi on kiinnostunut Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien nettisivuihin kohdistuneesta mahdollisesta palvelunestohyökkäyksestä. Keskusrikospoliisin rikoskomisario Timo Piiroisen mukaan poliisi aikoo olla yhteydessä Viestintäviraston tietoturvaviranomaisiin.

Esitutkintaa asiasta ei ole vielä kuitenkaan aloitettu.

– Selvitämme asiaa ja katsomme, mistä on kyse, Piiroinen toteaa.

Myös poliisin ja rajavartiolaitoksen sivuilla ongelmia

Viestintävirastosta kerrotaan, että Sanomien verkkosivuille on tehty palvelunestohyökkäys. Samaan aikaan hitautta ja muita vaikeuksia on esiintynyt myös muilla sivuilla, kuten sisäministeriön, eduskunnan, rajavartiolaitoksen ja poliisin sivuilla.

Viestintäviraston vanhempi tietoturva-asiantuntija Kauto Huopio sanoo muiden sivujen ongelmien johtuvan teknisestä viasta.

– Sanomien verkkopalveluun on tehty palvelunestohyökkäys. Muiden sivujen, kuten poliisin verkkosivujen, hitaus johtuu sattumalta samaan aikaan tapahtuneista teknisistä vioista, sanoo Huopio.

Poliisin verkkosivujen kangertelu johtui poliisin mukaan teknisestä viasta. Poliisin mukaan kuituvikaa epäillään syyksi.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen kertoi Twitterissä, että Helsingin Sanomien palvelu oli nurin kolme varttia. Pentikäisen alustavan arvion mukaan verkkohyökkäys olisi tullut itäisestä Euroopasta.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme