Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa huijareista internet-kaupoissa

Suomessa ja useissa muissa Euroopan maissa on huijattu huutokauppa- ja kirpputorisivustojen käyttäjiä.

Poliisi varoittaa huijareista internet-kaupankäynnissä. Internetin kautta tehdyissä tavarakaupoissa on viime aikoina esiintynyt huijaustapa, jossa on käytetty maksuna väärennettyjä, katteettomia tai varastettuja shekkejä.

Keskusrikospoliisin tietoon on tullut sekä Suomessa että useissa muissa Euroopan maissa tapauksia, joissa on huijattu internetin huutokauppa- ja kirpputorisivustojen kautta ostavia ja myyviä yksityishenkilöitä. Poliisin mukaan huijauksia on tapahtunut erityisesti arvokkaissa elektroniikka- ja ajoneuvokaupoissa.

Internetin huutokauppa- ja kirpputorisivustot tarjoavat yksityishenkilöille kanavan, jonka kautta voi panna tavaroita tarjolle ja etsiä sopivaa ostettavaa.

Keskusrikospoliisi muistuttaa tiedotteessaan, että kaupat tehdään myyjän ja ostajan kesken, eikä sivuston ylläpitäjä ole vastuussa niissä mahdollisesti tapahtuvista väärinkäytöksistä. Myöskään kuluttajansuoja ei koske kahden yksityishenkilön välisiä sopimuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme