Mainos
Mainos

Poukka ja Liuhala päätoimittajien kunniajäseniksi

Päätoimittajien yhdistys on kutsunut ensimmäisiksi kunniajäsenikseen päätoimittajat Pentti Poukan Helsingistä ja Allan Liuhalan Hämeenlinnasta.

Sanomalehtien päätoimittajia ja muita päällikkötoimittajia edustava yhdistys kutsui kunniajäsenet vuosikokouksessaan torstaina Helsingissä.

Poukka toimi Päätoimittajien yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana. Hän työskenteli Kauppalehden päätoimittajana 1957-64 ja Uuden Suomen päätoimittajana 1964-76. Poukka toimi pitkään myös kunnallispolitiikassa Helsingissä.

Myös Liuhala on toiminut Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtajana. Hän työskenteli Hämeen Sanomien päätoimittajana Hämeenlinnassa vuosina 1971-90. Liuhala tunnetaan toimittajakoulutuksen kehittäjänä. Hän loi käsitteen Pihtiputaan mummo, joka tarkoittaa jonkinlaista keskivertolukijaa.

Liuhala neuvoi Aamulehden toimituspäällikkönä 1960-luvulla Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoita tekemään jutut niin, että Pihtiputaan mummokin ne ymmärtää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme