Mainos
Mainos

Psykologit kertovat: Tämän profiilikuvasi paljastaa luonteestasi

Sosiaalisessa mediassa julkaistut profiilikuvat kertovat luonteestamme yllättävän paljon, kertoo Daily Mail.

Onko profiilikuvasi kirkas ja iloinen vai hämärä ja epätarkka? Pensylvanian yliopiston tutkimus kertoo, että profiilikuva paljastaa henkilön luonteesta yllättävän paljon.

Eikä ainoastaan sitä, kuinka hyvät kuvaustaidot sinulla tai lähipiirilläsi on, vaan myös sen, minkälaisia kuvia itsestäsi haluat sosiaalisessa mediassa jakaa.

Tutkimuksen mukaan profiilikuva voi paljastaa ihmisestä esimerkiksi sen, onko hän tunnollinen, ulospäinsuuntautunut tai neuroottinen.

Tutkimuksessa selattiin läpi kymmeniä tuhansia Twitter-profiileja, joiden esteettisyyttä ja kasvojen ilmeitä tarkastelivat iso kansainvälinen tutkijajoukko.

Tämän profiilikuvasi paljastaa...

Ekstroverteillä eli ulospäinsuuntautuneilla tyypeillä on kaikkein värikkäimmät profiilikuvat. Kuvissa on myös usein useampi henkilö.

Avointen tyyppien profiilikuva on terävä, värikylläinen ja siinä on kontrastia – kuva on siis esteettisesti kaunis. Tällaisilla henkilöillä on yleensä profiilikuvassa jotain muuta kuin kasvot. Heidän profiilikuvissa oli myös vähiten värejä, ja heidän ilmeensä olivat korostettuja erityisesti negatiivisissa tunteissa.

Tunnollisten tyyppien profiilikuvat ovat värikkäitä, luonnollisia ja kirkkaita. Näissä profiilikuvissa näkee useimmiten hymyilyä.

Miellyttävien tyyppien profiilikuvat ovat usein värikkäitä ja valoisia, mutta hieman epätarkkoja.

Neuroottisilla tyypeillä on useammin yksinkertaisia ja värittömiä kuvia. Heidän ilmeensä on yleensä kuvassa neutraali.

 

Lähde: Daily Mail

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme