Mainos
Mainos

Puheentunnistusjärjestelmästä hyviä tuloksia

Puheentunnistusjärjestelmän avulla saneluprosessi nopeutuu jopa 40-50 prosenttia nykyisestä.

Hus-Röntgenissä on saatu hyviä kokemuksia puheentunnistusjärjestelmästä, jossa lääkärin sanelema teksti ilmestyy suoraan tietokoneruudulle. Järjestelmä nopeuttaa potilaiden hoitoa ja sen uskotaan tuovan ajan mittaan myös säästöjä.

Kyseessä on ensimmäinen erikoissairaanhoidon puheentunnistussysteemi Suomessa. Pilottivaiheessa on ollut mukana 14 testaavaa radiologia, ja vastaanotto on ollut hyvä. Projektipäällikkö, dosentti Tomi Kauppinen Husista kertoo, että järjestelmän avulla röntgenlausunnot ovat heti hoitavien yksiköiden käytössä.

Saneluprosessi nopeutuu jopa 40-50 prosenttia nykyisestä, jossa konekirjoittaja purkaa lääkärin saneleman tekstin. Lääkärillä on suuri vastuu sanelun onnistumisesta. Lopputuloksen voi tarkistaa joko lääkäri itse tai hän voi lähettää sanelun konekirjoittajalle tarkastettavaksi.

Puheentunnistusjärjestelmän hinnasta ei vielä ole tarkkoja laskelmia, mutta sanelurivin hinnaksi on arvioitu muutama sentti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme