Mainos
Mainos

Puhelut lankapuhelimesta kännyköihin halpenemassa

Markkinoiden avautumisen kilpailulle odotetaan laskevan lankapuhelimesta kännykkään tehtävien soittojen hintaa 20-30 prosentilla.

Hallitus on hyväksynyt viestintämarkkinalain uudistuksen, joka johtanee lankapuhelimesta kännyköihin soitettujen puheluiden sekä laajakaistayhteyksien halpenemiseen. Muutos avaa lankapuhelimesta matkapuhelimeen soitettujen puheluiden hinnat kilpailulle.

Tähän asti matkapuhelinoperaattori on saanut hinnoitella lankaverkosta omin liittymiinsä soitetut puhelut, mutta lankapuhelinoperaattori on voinut periä vain paikallisverkkomaksun. Lakimuutoksen myötä asiakas saa itse valita, keneltä ostaa kännykkään soitetun lankapuhelun välityksen. Jos asiakas ei tee sopimusta, lankapuhelimesta soitetun kännykkäpuhelun hinnan määrää edelleen matkapuhelinoperaattori.

Liikenne- ja viestintäministeriö odottaa matkapuhelimeen soitettujen lankapuheluiden halpenevan 20-30 prosenttia.

Laajakaistaliittymien puolella Viestintävirasto voi lain muutoksen myötä poikkeustapauksissa määrätä enimmäishinnan, jota teleyritys saa periä toisilta operaattoreilta yhteyden käytöstä. Hintakaton voi asettaa enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan, jos peritty hinta selvästi ylittää yleisen hintatason.

Lailla ei säädellä yhteyksien asiakashintoja, mutta niidenkin odotetaan laskevan kun operaattoreiden väliset yhteydet halpenevat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme