Mainos
Mainos

Radiolaitteiden merkinnöissä puutteita

Radio- ja telepäätelaitteiden merkinnöissä on ilmennyt puutteita Pohjois-Suomessa. Telehallintokeskus tarkasti noin sata alan liikettä Rovaniemellä, Kemissä, Torniossa ja Oulussa. Huomautettavaa löytyi lähes joka viidennestä kohteesta.

Useimmiten laitteista puuttui Telehallintokeskuksen hyväksymistarra, joka on merkkinä laitteen kansallisesta tyyppihyväksynnästä. Huomautettavaa löytyi varsinkin langattomien kuulokkeiden merkinnöistä. Radio- ja telepäätelaitteiden kaupan valvonnalla pyritään ennaltaehkäisemään häiriöitä. Niitä saattavat aiheuttaa laitteet, joita ei ole tarkoitettu käytettäväksi Suomessa.

Telehallintokeskus muistuttaa, että hyväksymättömiä laitteita ei saa tuoda maahan edes omaan käyttöön. Tällaisten laitteiden käyttö ja myynti voivat johtaa syytteeseen ja laitteiden takavarikointiin. Telehallintokeskuksen mukaan markkinavalvonnan merkitys korostuu ensi vuonna. Radio- ja telepäätelaitteille on hyväksytty uusi EU-direktiivi, joka käytännössä poistaa laitteiden ennakkotarkastuksen ja tyyppihyväksynnän ensi huhtikuuhun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme