Mainos
Mainos

Raiskauskohun ravistelema IMF joutui erittäin vakavan tietomurron kohteeksi

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF kertoo joutuneensa erittäin vakavan tietomurron kohteeksi. IMF kertoo, että sen verkossa on havaittu epäilyttäviä tiedostojensiirtoja.

IMF hoitaa finanssikriisejä ympäri maailmaa ja sillä on hallussaan erittäin luottamuksellisia tietoja monien valtioiden taloudesta. The New York Times kertoo verkkosivuillaan, että asiasta tietävien virkamiesten mukaan hyökkäys oli ammattitaitoisesti suoritettu.

- Tämä oli erittäin suuri tietomurto, kertoo eräs virkamies lyhytsanaisesti lehdelle.

IMF on ollut melko vaitonainen hyökkäyksestä eikä ole kertonut yksityiskohtia siitä. Toistaiseksi ei ole kerrottu mistä maasta käsin hyökkäys on tehty tai minkälaisiin tietoihin hyökkääjät pääsivät käsiksi

- Tutkimme tapahtunutta, ja IMF on täysin toimintakykyinen, kertoo rahaston tiedottaja.

Hyökkäyksen kerrotaan tapahtuneen jo ennen kuin rahaston entinen johtaja Dominique Strauss-Kahn pidätettiin epäiltynä raiskauksen yrityksestä hotellissa New Yorkissa.

IMF on ollut keskeisessä roolissa hoitamassa talousvaikeuksiin joutuneiden Portugalin, Kreikan ja Irlannin asioita ja sillä on hallussaan arkaluontoista tietoa useiden valtioiden taloustilanteesta. Tiedot voivat mahdollisesti vaikuttaa maailmanmarkkinoihin.

Erään rahaston virkamiehen mukaan IMF:n hallussa on myös valtioiden johtajien salaisia talousneuvotteluita, jotka ovat "poliittista dynamiittia monissa maissa".

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme