Mainos
Mainos

RealNetworksille uusia asiakkaita

Amerikkalainen RealNetworks otti jälleen erävoiton maailman suurimmasta ohjelmistoyhtiöstä Microsoftista, kun se kertoi saaneensa viisi uutta teleoperaattoriasiakasta musiikin ja videokuvan välittämiseen tarkoitetulle ohjelmistolleen.

Amerikkalaisyhtiöt ovat käyneet kovaa taistoa Daavidin ja Goljatin tapaan. RealNetworks jäi tietokoneiden ääniohjelmistokisassa alakynteen, kun Microsoft pisti Media Player -ohjelmistonsa osaksi Windows-käyttöjärjestelmäänsä.

Matkapuhelimissa käytettävissä ohjelmistoissa Microsoft on vasta virittelemässä asemiaan, joten RealNetworks on voinut kuitata vanhoja menetyksiä napsiessaan uusia asiakkaita. Uusimmassa sopimuspaketissa on mukana myös ruotsalais-suomalainen TeliaSonera ja muiden muassa espanjalainen Telefonica Moviles.

-Uusimpien sopimusten jälkeen potentiaalinen asiakaskuntamme nousee 180 miljoonaan, johtaja Lee Joseph RealNetworksista selvitti. Myös EU:n kilpailuviranomaiset voivat tasoittaa RealNetworksin tietä, sillä viranomaiset eivät ole katsoneet hyvällä Microsoftin ohjelmistojen kytkykauppaa. Microsoft on hakenut sopuratkaisua myös Euroopan kilpailuviranomaisten kanssa. EU:n linjausta on lupailtu lähiaikoina.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme