Mainos
Mainos

Riisi voi pelastaa kastuneen puhelimesi! Näillä vinkeillä osaat toimia oikein vahingon sattuessa

Kastumaan päässeen laitteen pelastamiseksi tulee aloittaa ensiapu välittömästi.

Älylaitteiden sisällä on antureita, jotka värjäytyvät jos laite pääsee kastumaan. Yleensä laitteen takuu myös raukeaa laitteen kastuttua.

Mikäli vahinko kuitenkin sattuu, tulee kastunut laite toimittaa ensisijaisesti huoltoon. Laitteelle voi kuitenkin yrittää antaa ensiapua kotikonstein.

– Sammuta kastunut laite heti, irrota akku ja suojakuoret, jos mahdollista.

– Jos laite sammuu, älä lataa tai kytke päälle kastunutta laitetta.

– Älä yritä poistaa kosteutta kuumentamalla. Pahimmillaan kuumentaminen irrottaa laitteen liimauksia tai rikkoo komponentteja.

– Laita laite lämpimään ja kuivaan paikkaan muutamaksi päiväksi. Laitteen voi myös sijoittaa esimerkiksi kuivumaan keittämättömän riisin joukkoon, sillä riisi sitoo kosteutta. Kuivauksessa voi hyödyntää myös kenkien ja elektroniikan mukana tulevilla silica-palloilla.

Laitteen kuivuttua kokonaan, voi sitä yrittää käynnistää ja kokeilla sen toimivuutta. Mikäli laite ei käynnisty tai se ei toimi oikein, on se syytä toimittaa huoltoon.

Lähde: Elisa

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme