Mainos
Mainos

Rikosilmoituksen teko nyt mahdollista sähköisesti

Poliisi on ottanut käyttöön uuden sähköisen palvelun. Helmikuun viimeisestä päivästä lähtien omaisuus- ja vahingontekorikoksia koskevien rikosilmoitusten teko on onnistunut Internetissä.

Rikosilmoituslomakkeet anastetusta omaisuudesta kuten anastetusta polkupyörästä tai matkapuhelimesta sekä vahingonteosta. Lomakkeet ovat suomeksi ja ruotsiksi.

Rikosilmoitus ohjautuu automaattisesti ilmoitetun tapahtumapaikan perusteella oikealle poliisilaitokselle.
Mikäli rikosilmoituksen tekijä ei tiedä tapahtumapaikkakuntaa tai rikos on tapahtunut ulkomailla, rikosilmoituksen tekeminen Internetissä ei ole mahdollista.

Asiakas saa lähettämänsä rikosilmoituksen vastaanottamisesta automaattisesti kuittauksen, jossa on viitenumero ja jäljennös vastaanotetusta rikosilmoituksesta.

Asiakas voi tehdä rikosilmoituksen minä vuorokauden aikana tahansa, mutta rikosilmoitustietoja käsitellään poliisiasemalla pääasiassa virka-aikana. Uuden järjestelmän toivotaan helpottavan asiakkaiden asiointia poliisin kanssa sekä tasaavan ruuhkahuippuja poliisiasemilla. Lisäksi asiakas voi rauhassa miettiä tapahtumien kulun ja selvittää anastettua omaisuutta koskevat yksilöintitiedot ja tunnisteet. Tämän toivotaan parantavan rikosilmoitusten laatua ja mahdollistaa anastetun omaisuuden etsintäkuuluttamisen.

Poliisille tehtiin viime vuonna noin 737 000 rikosilmoitusta. Näistä lähes 156 000 oli sellaisia omaisuusrikoksia tai vahingontekoja, joista poliisille voi nyt tehdä rikosilmoituksen sähköisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme