Mainos
Mainos

Ritva Santavuori lähtee Ylen Jälkiviisaista

Entinen syyttäjä Ritva Santavuori lopettaa Yleisradion aamutelevision Jälkiviisaat-ohjelmassa. Aamutelevision toimituspäällikön Leena Pakkasen mukaan lähdön taustalla on Julkisen sanan neuvoston (JSN) antama huomautus Santavuoren rasistisista kommenteista suorassa lähetyksessä 11. tammikuuta. Pakkanen kuitenkin kieltää, että Santavuori olisi saanut potkut.

- Olemme tässä yhdennentoista päivän jälkeen pitkin matkaa puhuneet Ritvan kanssa, ja eilen sovimme ystävyydessä, että ehkä on aika lopettaa. Yhdessä todettiin, että aika monta vuotta on tullut ja pannaan pillit pussiin, Pakkanen sanoi.

JSN antoi viime viikolla langettavan päätöksen Jälkiviisaat-ohjelmasta, jossa Santavuori laukoi rasistisia kommentteja. Santavuori intoutui suorassa lähetyksessä arvostelemaan Yhdysvaltojen demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman isoäitiä rumaksi ja arveli hänellä olevan jäljellä "negroidisia" piirteitä. JSN:n mukaan Santavuoren puheenvuorot toivat etnisen alkuperän esiin halventavasti.

Santavuori pahoitteli kommenttejaan seuraavassa Jälkiviisaat-ohjelmassa. Myös Pakkanen on tuominnut Santavuoren kommentit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme