Mainos
Mainos

Ruotsalaisdokumentti näyttää elävien hanhien kynimistä

Untuvantuotannosta kertova tv-dokumentti on herättänyt kohun Ruotsissa jo ennen sen näyttämistä televisiossa. Toimittajat ovat kuvanneet piilokameraa käyttäen, kuinka eläviä hanhia kynitään Etelä-Unkarissa.

Untuvat päätyvät saksalaisten ja tanskalaisten tukkumyyjien välityksellä ruotsalaisiin vuodevaateliikkeisiin monien välikäsien kautta.O hjelmassa haastatellut ruotsalaiset vuodevaatteiden myyjät sanovat, etteivät he ole tienneet untuvien julmasta tuotantotavasta. Paljastus tuottaa lupauksia parantaa tuotteiden alkuperän valvontaa.

Kalla fakta -ohjelman (Kylmiä tosiasioita) toimittajat kävivät Unkarissa 4000 hanhen tilalla.

-Niiden jalat ja siivet sidotaan, jotta ne eivät voi potkia ja pyristellä, kertoi työnjohtaja ohjelmassa. Jos hanhi saa haavoja, haavat neulotaan yhteen ilman puudutusta.

Elävien hanhien kyniminen on kielletty Euroopan neuvoston jäsenmaissa. Eläinsuojelujärjestöjen mukaan 50-80 prosenttia kaikesta maailmanmarkkinoiden untuvasta on kynitty elävistä linnuista.

Ohjelmasta kertoivat Dagens Nyheter ja Svenska Dagbladet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme