Mainos
Mainos

Ruotsi siirtyi digitaalisiin tv-lähetyksiin

Ruotsin kulttuuriministeri sulki analogisen lähetysverkon Skånessa tänään. Tilalle käynnistettiin digitaalinen lähetysverkko iltapäivällä.

Koko Ruotsi on siirtynyt digitaalisiin tv-lähetyksiin. Ruotsissa siirryttiin analogisesta lähetystekniikasta digitaaliseen portaittain kahden vuoden aikana.

Gotlannin saarella analoginen lähetysverkko suljettiin jo syyskuussa 2005. Viimeisenä oli vuorossa Skånen ja Blekingen maakunnat Etelä-Ruotsissa.

Kaksi vuotta pitkä siirtymäkausi päättyi aamupäivällä, kun kulttuuriministeri Lena Adelsohn Liljeroth sulki Hörbyn televisiolähetysaseman analogisen lähetysverkon Skånessa. Kaikki Skånen ja Blekingen seudun televisioruudut pimenivät ja tv-kuva tuli takaisin, kun digitaalinen lähetysverkko käynnistettiin iltapäivällä.

Siirtyminen digitaalisiin lähetystekniikkaan sujui Ruotsissa melko hyvin. Ihmiset ovat kiltisti hankkineet tarvittaman digisovittimen ja usein samalla vaihtaneet televisionsa uusiin taulutelevisioihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme