Mainos
Mainos

Ruotsin suuri verkkohyökkäys toistaiseksi mysteeri

Useita ruotsalaisia verkkosivuja kaatanut verkkohyökkäys hämmästyttää Ruotsin viranomaisia. Niin sanottu palvelunestohyökkäys lamautti eilen niin median verkkopalveluita kuin Ruotsin poliisin verkkosivut, kertovat MikroPC ja Tietokone -verkkosivuillaan.

Iskun kohteena oli palveluntarjoaja Basefarm. Basefarmilla on ylläpidossa useiden eri tahojen verkkopalveluita.

Suomen tietoturvaviranomainen Cert-fi kertoo MikroPC:n sivuilla, ettei palvelunestohyökkäyksellä ollut vaikutusta Suomessa oleviin sivustoihin. Cert-fi kertoo, että Ruotsiin kohdistetun hyökkäyksen motiiveista ei ole vielä tietoa.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo Tietokone-lehdessä, että palvelunestohyökkäyksen voi tilata netistä rikollisilta edullisesti käytännössä kuka tahansa.

Palvelunestohyökkäykset toteutetaan monesti kaapattujen tietokoneiden avulla. Koneet ohjataan ruuhkauttamaan jokin tietty kohde ja samalla tukitaan tarkoituksellisesti muiden pääsy palveluun.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme