Mainos
Mainos

Säädösten puute hidastaa Internet-kaupan kasvua

Sähköisen kaupankäynnin ennustetaan kasvavan lähivuosina räjähdysmäisesti. Kasvua hidastaa kuitenkin kuluttajien epävarmuus kaupanteon turvallisuudesta. Epävarmuus koskee erityisesti ulkomaisilta Internet-sivuilta tehtäviä ostoksia.

Internetin kautta käydään tällä hetkellä kauppaa maailmanlaajuisesti satojen miljardien arvosta vuodessa. Lisäksi kasvu on hurjaa. Vuonna 2003 verkkokaupan arvon ennustetaan olevan jopa 30-kertainen nykyisestä. Yksi kaupankäynnin laajentumisen hidaste on kuitenkin kansainvälisen kuluttajalainsäädännön puute. Tällä hetkellä ei ole vielä selkeää kuvaa, mitä lakeja sovelletaan kansainväliseen kuluttajaverkkokauppaan. Yhdysvalloissa tehdään omaa kannanottoa ja Euroopassa edetään omia polkuja.

EU:n sisällä tilanne on selkeämpi kuin muualla maailmassa. EU on säätänyt muun muassa monia verkkokauppaakin sääteleviä direktiivejä, kuten etämyyntiä ja palauttamisoikeutta koskevat säännökset. Lisäksi on annettu direktiivi takuuehdoista ja virhevastuusta sekä digitaalisesta allekirjoituksesta.
(MTV3)


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme