Mainos
Mainos

Saamelaislapset haluavat omankielisiä tv-ohjelmia

Helsingissä järjestetyssä mielenosoituksessa vaadittiin Yleisradiota ottamaan osaa yhteispohjoismaiseen saamenkielisten lastenohjelmien tuotantoon.

Saamelaiset ovat osoittaneet mieltään Helsingissä saamenkielisten lasten televisio-ohjelmien puolesta. Kulkueeseen osallistui vajaat 40 mielenosoittajaa.

Saamelaislapsista ja heidän vanhemmistaan koostuva lähetystö vaatii, että Yleisradio osallistuu yhteispohjoismaiseen saamenkielisten lastenohjelmien televisiotuotantoon.

Saamelaiset haluavat, että Yleisradio osallistuisi ensi vuonna suunnitellusti Norjan NRK:n ja Ruotsin SVT:n yhteistuotantoon. Yleisradio on sittemmin vetäytynyt suunnitelmasta, jonka mukaan sen olisi pitänyt valmistaa 15 viiden minuutin ohjelmaa.

Valtakunnan verkossa lähetetään tällä haavaa saamenkielisiä uutisia, mutta ei lastenohjelmia. Saamelaiset muistuttavat, että yli puolet saamelaislapsista asuu saamelaisalueen ulkopuolella ja omankieliset televisio-ohjelmat tukisivat heidän identiteettiään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme