Mainos
Mainos

Saarivaltio Tuvalu nettoaa Internet-tunnuksellaan

Internetistä on tulossa Tyynenmeren pienen saarivaltion Tuvalun tärkein tulonlähde. Runsaan 10 000 asukkaan Tuvalu ei pyri huipputeknologian tuottajaksi sen enempää kuin käyttäjäksikään, vaan se on myynyt maatunnuksensa amerikkalaiselle Internet-yritykselle.

Kannettava tietokone

Tuvalu järjesti huutokaupan maatunnuksestaan, joka on .tv. Television aikakaudella tunnusta tavoitteli kiihkeästi suuri joukko yrittäjiä, ja voiton peri kalifornialainen DotTV. Yritys on luvannut Tuvalulle käyttömaksuina 50 miljoonaa dollaria seuraavan kymmenen vuoden kuluessa.

DotTV toivoo saavansa rahansa monikertaisesti takaisin myymällä .tv-päätteisiä Internet-osoitteita erilaisille televisioalan yrityksille. Tiettävästi suurin Internet-osoitteesta maksettu summa on 7,5 miljoonaa dollaria, jonka eräs texasilainen yritys maksoi viime vuonna www.business.com -osoitteesta.
(STT-AP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme