Mainos
Mainos

Sähköpostit omaan korvaan

Suomalaisyritys on kehittänyt palvelun, jossa sähköpostiviestit muuntuvat puheeksi. Palvelun käyttäjä voi kuunnella omat sähköpostinsa tavallisen matkapuhelimen avulla.

Joensuulaisyrityksen keksinnöstä odotetaan suosittua. Kännykällä kuunneltavat sähköpostit kiinnostanevat eritoten paljon matkustavia sähköpostin aktiivikäyttäjiä. Palvelu pystyy aluksi lukemaan vain suomen- ja englanninkieliset viestit.

PT-Controlnet Oy arvioi myös, että tuote merkitsee näkövammaisille kokonaan uutta tapaa vastaanottaa sähköpostiviestejä.

Puhesähköpostin toimintaperiaate on sama kuin tavallisessa sähköpostissa, mutta tekstin sijasta palvelin muuntaa viestit puheeksi tätä tarkoitusta varten avattuun puhepostilaatikkoon. Järjestelmä tunnistaa ensin kielen, poimii lähettäjän tiedot ja muuntaa sen jälkeen kirjoitetun tekstin puheeksi.

-Asiakas soittaa omaan puhepostilaatikkoonsa ja kuulee viestin sieltä. Yhden viestin kokonaispituus voi olla korkeintaan neljä minuuttia. Liitetiedostoista puheversio ilmoittaa vain niiden aiheet, kertoo PT-Controlnet Oy:n toimitusjohtaja Risto Ravattinen.

Palvelusta peritään kiinteä aloitusmaksu ja kuukausimaksu sekä normaali puhelumaksu puhelun pituuden mukaan. Syntetisaattorin nykivä puheääni on jonkin verran normaalipuhetta hitaampaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.01.2002)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme