Mainos
Mainos

Sähköpostiviesteissä leviää uusi virus

Storm Worm -virus alkoi liikkua viime yönä, ja se on kytketty ajallisesti Euroopan myrskyyn. Hyökkäys on poikkeuksellisen suuri.

Ärhäkkä tietokonevirus leviää jälleen ympäri maailmaa.

Storm Worm -virus alkoi liikkua viime yönä, jolloin Keski-Euroopassa riehui voimakas myrsky. Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan virus on havaittu myös Suomessa.

Virus leviää sähköpostiviestien välityksellä. Viestin otsikossa kerrotaan englanniksi, että Euroopan myrsky vaati 230 kuolonuhria. Viesti sisältää myös liitteen.

Jos liitetiedoston avaa, virus livahtaa tietokoneeseen ja kaappaa sen käyttöönsä. Hyppösen mukaan aikaisemmat samantyyppiset virukset ovat imeneet koneelta sähköpostiosoitteita ja tilinumeroita.

Storm Worm -viruksen sisältäviä sähköposteja lähetettiin satojatuhansia yön aikana.

- Hyökkäys alkoi heti puolen yön jälkeen, joten se on kytketty ajallisesti myrskyyn. Hyökkäys on kooltaan poikkeuksellisen suuri. Suomeen tuli kymmeniätuhansia viestejä, mutta sitä ei tiedetä, kuinka moni viestin avasi.

Virukselta voi suojautua ajantasaisella virustorjuntaohjelmalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme