Mainos
Mainos

Saitko puhelun oudosta numerosta? Älä vastaa – huijauskampanjalla häiriköidään jälleen suomalaisia

Suomalaisia on pommitettu viime aikoina jälleen ulkomaisista numeroista.

Kukasoitti.fi-sivustolle on jaettu viime päivinä kokemuksia ilmeisesti Lontoosta tulevista puheluista, joissa soittaja on puhunut englantia ja yrittänyt saada vastaajan vastaamaan kysymyksiinsä sanalla ”yes”. Soittoja on tullut ainakin numerosta +442070431669. Myös muista +44-alkuisista englantilaisista numeroista on soiteltu suomalaisiin numeroihin.

Brittimediat ovat varoittaneet vastaamasta soittajien kysymyksiin. Express-lehden mukaan huijauskampanjalla yritetään saada vastaaja vastaamaan myöntävästi yksinkertaiseen kysymykseen ”can you hear me” eli suomennettuna ”kuuletko minua”. Myönteinen vastaus tallennetaan ääninauhalle ja sitä on käytetty todisteena myöhemmin jonkin maksullisen palvelun tilaamisesta.

Viestintäviraston erityisasiantuntija Ilkka Sovanto kertoi Iltasanomien haastattelussa suhtautuvan epäilevästi varoituksiin. Sovannon mukaan kuulostaa hankalalta, että rahoja lähdettäisiin perimään tällä tavoin suomalaisilta kuluttajilta. Myöskään puheluihin vastaamisesta ei voi syntyä kuluja, joten varma keino on sulkea puhelu, mikäli soittaja kuulostaa olevan epäilyttävällä asialla.

Jos puheluita tulee jatkuvasti, voi numerolle asettaa eston.

Yhteystiedot

Sukupuoli:

Oudoista puheluista kertoi ensimmäisenä Iltasanomat.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme