Mainos
Mainos

Saksalaistutkimus: Matkapuhelimen käyttö ei vaurioita aivoja

Tiedot matkapuhelinsäteilyn aivoille aiheuttamista vaurioista ovat saksalaisen testausfirman mukaan perättömiä, kertoi singaporelaislehti Singapore Straits Times tänään.

-Asiasta on noussut aiheettoman paljon hälyä. Käytössä olevat normit pitävät huolen siitä, että säteilymäärät pysyvät alhaisina, sanoi saksalaisen Rohde and Schwarz -testausyrityksen Aasian-edustaja Erich Freund lehden haastattelussa.

Rohde and Schwartz kuuluu maailman johtaviin radio- ja televiestimien testauslaitteiden valmistajiin. Sen asiakkaina ovat mm. telealan jättiläiset kuten Nokia, Ericsson ja Motorola.

-Jokaista uutta matkapuhelinmallia testataan 800 tunnin ajan. Säteilymittaus on vain pieni osa kokeista; siihen käytetään vain 1-2 prosenttia koko testausajasta, Freund sanoi. Hänen mukaansa käytössä olevien matkapuhelimien säteily on niin alhaista, ettei käyttäjien tarvitse kantaa huolta asiasta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme