Mainos
Mainos

Salamyhkäistä kyräilyä: "Edes Nato-maat eivät hiisku kyberkyvyistään toisilleen"

Salailu ja kansallismielisyys korostuvat kybermaailmassa, vaikka valtiot painottavatkin puheissa yhteistyötä.

Tietoturvayhtiö Stonesoftin kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnell sanoo, että edes Nato-maat eivät kerro kyberkyvyistään toisilleen.

-Kybermaailmaa ei ole otettu vielä haltuun, joten siellä vallitsee hämmennyksen ja sääntöjen rakentamisen tila, hän sanoo.

Kyberhyökkäyksillä voidaan horjuttaa esimerkiksi valtion kriittistä infrastruktuuria, kuten liikennettä, maksuliikennettä tai energiaverkkoa.

Suomen kyberturvallisuusstrategiassa painotetaan kansallisen ohella kansainvälistä yhteistyötä. Tämä koskee myös Puolustusvoimia.

Tietoverkkopuolustussektorin johtaja Catharina Candolin Pääesikunnasta sanoo, että salassa pidettävät asiat eivät estä Suomelta kansainvälistä yhteistyötä. Kyberharjoituksissa on kyse hyökkäysten torjumisesta ja siitä, miten siviiliyhteiskunnan kanssa toimittaisiin. Sotilaallisissa asioissa ollaan kuitenkin varovaisia.

-Ylipäätään mitään, joka liittyy suorituskykyyn, ei yleensä jaeta muiden valtioiden kanssa, Candolin sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme