Mainos
Mainos

Salassa pidetty prosessori paljastetaan huomenna

Transmeta-niminen yhtiö aikoo keskiviikkona viimein julkistaa huippusalaisissa olosuhteissa kehitellyn tietokonesirunsa.

Viisi vuotta kestäneessä kehittelyssä on ollut mukana myös suomalainen Linux-kuuluisuus Linus Torvalds. Transmetan taustavoimista löytyy useita tietokonealan huippunimiä. Toimitusjohtaja David Ditzel on suunnitellut siruja aiemmin sekä AT&T:lle että Sun Microsystemsille.

Yrityksen rahoittajia taas ovat esimerkiksi Microsoftin toinen perustaja Paul Allen sekä miljardöörisijoittaja George Soros. Analyytikkojen mukaan suurten siruyhtiöiden kuten Intelin ja AMD:n on syytä olla huolissaan.

Vaikka jättien haastaminen on vaikeaa, markkinoilla saattaa olla tilaa todella innovatiiviselle tuotteelle.

Transmeta on tähän asti vain vihjannut esittelevänsä maailman ensimmäisen perheen ohjelmistopohjaisia älykkäitä mikroprosessoreita.

Verkkosivuillaan yhtiö sanoo Crusoe-mikroprosessorinsa liittyvän langattomuuteen, ja siinä yhdistetään ohjelmisto laitteistoon.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme