Mainos
Mainos

Samsungin kännykän mukana tuli haittaohjelma

Samsungin Wave -älypuhelimen mukana on kulkeutunut asiakkaille haittaohjelma. Tietoturvayhtiö F-Secure kertoo, että troijalainen haittaohjelma oli puhelimen mukana tulevalla 1GB microSD-muistikortilla.

Yhä useammat kännyköiden Windowsin asennustiedostot toimitetaan CD-ROM -levyjen sijaan puhelimen mukana tulevalla muistikortilla. Puhelin tarvitsee vain kytkeä tietokoneeseen, jonka jälkeen tarvittavat tiedostot ladataan muistikortilta. Monissa puhelimissa on myös autorun.inf -tiedosto asennuksen apuna. Autorun.inf tiedostot saattavat kuitenkin saada viruksen tuotantoprosessin aikana ja voivat levitä muistikortin kautta eteenpäin, kerrotaan F-Securen sivuilla.

Engadget -teknologiasivusto kertoo, että haittaohjelma tuli Saksaan toimitettujen Wave -mallien ensimmäisen erän muistikorttien mukana. Mallin muistikortilla on ollut saastunut autorun.inf -tiedosto sekä slmvsrv.exe -tiedosto. Muiden erien kerrotaan olleen kunnossa.

Engadgetin sivuilla kerrotaan, että toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa, mitä virus tekee. Viruksen kanssa ei kuitenkaan kannata lähteä leikkimään ja ottaa siitä selvää kantapään kautta, sivusto huomauttaa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme