Mainos
Mainos

Sananvapauslakiin selkeyttä

Oikeusministeriössä on valmistunut lakiehdotus, joka kokoaisi sananvapauden käyttämistä koskevat säännökset yhteen lakiin. Lakiehdotus nykyaikaistaisi ja selkeyttäisi joukkoviestinnän sääntelyä. Uutta on, että laki koskisi myös tietoverkoissa tapahtuvaa viestintää. Lakiehdotus lähetetään seuraavaksi lausuntokierrokselle. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle kuluvan vuoden aikana.

Lakiehdotus koskee kaikkea Suomessa harjoitettavaa joukkoviestintää. Sen soveltaminen olisi riippumatonta käytetystä viestintätekniikasta, joten se koskisi myös uusia viestinnän muotoja. Vuodelta 1919 oleva painovapauslaki ja 1970-luvulta oleva radiovastuulaki kumottaisiin.

Uutta lakia sovellettaisiin myös verkkoviesteihin. Niitä ovat esimerkiksi sähköisen tietoverkon palvelinten yleisölle avoimet sivut samoin kuin yleisölle avoimissa keskustelu- ja uutisryhmissä esitetyt puheenvuorot. Sen sijaan yksityishenkilöiden ylläpitämiä kotisivuja uusi laki koskisi vain osittain.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme