Mainos
Mainos

Sankarivainajien tiedot Internetissä

Suomen sotien 1939-45 sankarivainajista saa nyt tietoja Internetistä. Sota-arkiston kotisivuilta löytyy yli 94 000 vainajan nimet, syntymä- ja kuolinajat, joukko-osastot ja hautapaikat.

Vuosikymmenten suurtyö on siten päättymässä. Sotaveteraanithan alkoivat kerätä tietoja yhteen jo 80-luvun puolivälissä. 90-luvun alussa eri lähteistä kerätyt tiedot luovutettiin puolustusvoimille, joka asetti ne sota-arkistoon yleisön saataville. Tietojen saanti on tähän asti edellyttänyt arkistossa käyntiä - monelta kiinnostuneelta se on vaatinut matkaa Helsinkiin. Nyt tiedon saa vaikka lähikirjaston netistä.

Sivuille toivotaan omaiskävijöitä muun muassa siksi, että niitä aiotaan päivittää ja mahdollisten virheitten korjaamiseen kaivataankin yleisön apua. Tänään sivut ovat kiinnostaneet satoja ihmisiä jopa niin, että hakutoiminto ruuhkautui iltapäivällä ja siihen oli vaikea päästä.

Maailmanlaajuisesti Suomen sotavainaja-arkisto on harvinaisen kattava. Tietoa on ollut helppo kerätä muun muassa seurakunnista, koska meillä tehtiin sodan aikana päätös, että kaikki vainajat haudataan kotimaan multiin.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme