Mainos
Mainos

Sanomalehdistön kunniamitali Olli Mäenpäälle

Kunnianosoituksen perusteluissa todetaan, että Mäenpää on osallistunut aktiivisesti sanomalehtialalla käytävään keskusteluun sekä Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana että professorina.

Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää saa tämänvuotisen Sanomalehdistön kunniamitalin. Sanomalehtien Liitto myönsi mitalin Mäenpäälle tunnustuksena merkittävästä toiminnasta sanomalehdistön hyväksi, erityisesti sananvapauden ja laajan julkisuuden puolustajana sekä journalismin eettisten kysymysten pohtijana.

Kunnianosoituksen perusteluissa todetaan, että Mäenpää on osallistunut aktiivisesti sanomalehtialalla käytävään keskusteluun sekä Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana että professorina. Arvostettuna asiantuntijana hän on vaikuttanut merkittävästi myös Suomen viestintä- ja julkisuuslainsäädännön valmisteluun.

Sanomalehdistön kunniamitali luovutettiin professori Olli Mäenpäälle Sanomalehtien Liiton Sanomalehtipäivässä tänään Helsingissä.

Olli Mäenpää on työskennellyt Helsingin yliopistossa hallinto-oikeuden professorina vuodesta 1992. Tällä hetkellä hän on virkavapaalla ja toimii hallintoneuvoksena korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Mäenpää toimi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana vuosina 1999-2003. Hän on johtanut Helsingin yliopiston kansainvälisen talousoikeuden instituuttia ja integraatio-oikeuden tutkijakoulua sekä työskennellyt hallinto-oikeuden professorina myös Turun yliopistossa.

Sanomalehdistön kunniamitali on myönnetty vuodesta 1974 lähtien Sanomalehtien Liiton hallituksen päätöksellä tähän mennessä 35 henkilölle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme