Mainos
Mainos

Sanomalehtien irtomyynti laski hieman

Kotimaisten sanomalehtien irtomyynti laski viime vuonna 1,3 prosenttia ja ulkomaisten sanomalehtien 2,6 prosenttia. Kaikkiaan sanomalehtien irtomyynti oli 120,3 miljoonaa euroa, kertoo Rautakirja Oy.

Sanomalehtien osuus koko irtonumeromyynnistä oli 47 prosenttia. Kotimaiset sanomalehdet edustavat 99 prosenttia koko sanomalehtien irtomyynnistä.

Aikakauslehtien irtomyynti sen sijaan kasvoi 2,1 prosenttia ja oli vajaat 135 miljoonaa euroa. Aiheryhmittäin tarkastellen aikakauslehdistä ylivoimaisesti suurin ryhmä oli perhelehdet.

Lehtien irtonumeroita myytiin päättyneenä vuonna hieman yli 255 miljoonalla eurolla, missä oli kasvua edellisvuodesta puoli prosenttia. Kotimaisten lehtien myynti kasvoi 0,7 prosenttia, mutta tuontilehtien myynti laski 2 prosenttia.

Iltapäivälehtien kilpailu ilmaisjakelulehtien ja viikkolehtien kanssa kiristyi. Kaikkiaan iltapäivälehtiä myytiin 114,5 miljoonalla eurolla, mikä on 1,2 prosenttia alle edellisvuoden tason.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme