Mainos
Mainos

SanomaWSOY luopuu yhdestä digikanavastaan

Elokuvakanava esittää aluksi vain mainoksia.

SanomaWSOY luopuu yhdestä digikanavastaan jo ennen digilähetysten alkamista. Konserni luopuu opetusohjelmiin keskittyneen Koulukanavan toimiluvasta, koska vuorovaikutteisten opetusohjelmien seuraamiseen tarvittavia digibokseja ei ole vielä markkinoilla.

Vuorovaikutteisten ohjelmien seuraamisen mahdollistavien MHP-boksien arvioidaan tulevan markkinoille vasta ensi vuoden puolella. Toistaiseksi markkinoilla on vain astetta alkeellisempia DVB-bokseja, joilla ei pysty käyttämään digitelevision vuorovaikutteisia palveluita. Koulukanavalle myönnetty toimilupa raukeaa, kun lähetyksiä ei aloiteta elokuun loppuun mennessä. SanomaWSOY saattaa hakea toimilupaa myöhemmin uudelleen, mikäli kanavan toimintaedellytykset merkittävästi paranevat. Koulukanavan yhteydessä kehitelty "sähköinen oppimisympäristö" käynnistyy internetissä.

Elokuvakanava ei esitä elokuvia

Lisäksi SanomaWSOY ilmoittaa, että yhtiön ja Canal+:n yhteinen digitaalinen elokuvakanava esittää ensi alkuun vain maksuttomia, ohjelmistoa esitteleviä lähetyksiä.

Syynä ratkaisuun on digiboksien vähäisyyden ohella epäselvyys kaapelitelevisioyhtiöille maksettavasta jakelukorvauksesta. Päätös elokuvalähetysten aloittamisen ajankohdasta tehdään marraskuussa.

SanomaWSOY:n kaksi muuta digikanavaa, Nelonen ja Urheilukanava, aloittavat lähetyksensä aiemmin suunnitellun mukaisesti. Urheilukanavassa SanomaWSOY on mukana 35 prosentin osuudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme