Mainos
Mainos

Sasi tyrmää Lindénin Yle-ehdotuksen

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi (kok) tyrmää viestintäministeri Suvi Lindénin (kok) ehdotuksen Yleisradion hallintoneuvoston lakkauttamisesta.

Lindén sanoi sanomalehti Kalevan haastattelussa, että hallintoneuvoston tilalle saatetaan perustaa ulkopuolinen elin, joka valvoisi Yleisradion toimintaa.

Sasin mukaan on tärkeää, että Ylen hallintoneuvosto säilyy eduskunnan alaisena.

- Silloin (Ylen) kontrolli on poliittisesti tasapuolista ja kontrolliin osallistuvat kaikki poliittiset ryhmät. Yleä ei missään tapauksessa voi siirtää hallituksen alaisuuteen, koska se vaarantaisi Ylen riippumattomuuden.

Sasin mukaan ulkopuolinen elin johtaisi käytännössä hallituksen alaiseen hallintoneuvostoon.

- Voidaankin kysyä, onko se tarkoituksenmukaista, koska nykyinen hallintoneuvosto on toiminut ansiokkaasti, Sasi sanoo.

Ei Ylen kilpailijoille

Mikäli Yleisradiota valvoisi jokin ulkopuolinen elin, sen tulisi Sasin mukaan olla eduskunnan nimittämä.

- Ei missään nimessä hallituksen tai liikenne- ja viestintäministeriön, Sasi painottaa.

Kaupallinen media on vaatinut Ylen valvonnan siirtämistä pois yhtiön omalta hallintoelimeltä. Kaupallinen media on myös vaatinut omia edustajia hallintoneuvostoon.

Sasin mukaan ulkopuoliseen valvontaelimeen ei voisi kuulua Yleisradion kilpailijoiden edustajia.

- Ylen kilpailijoiden tehtävä ei ole arvioida sitä, mikä on Ylen julkisen palvelun tehtävä.

Yleisradion julkisen palvelun tehtäviä pohtinut työryhmä on esittänyt hallintoneuvoston säilyttämistä. Sasi muistuttaa, että työryhmä oli esityksessään yksimielinen.

- Kun loppujen lopuksi mietitään, ketkä edustavat parhaiten televisioluvan maksajia, niin kyllä kai ne ovat demokraattisesti valitut kansanedustajat, Sasi sanoo.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme