Mainos
Mainos

Satoja musiikkia verkosta ladanneita eurooppalaisia syytteeseen

Musiikkiteollisuus pyrkii kovin ottein tukahduttamaan musiikin lataamisen internetin kautta. Tänään alan kansainvälinen etujärjestö IFPI sanoi nostaneensa 459 syytettä eri Euroopan maissa.

IFPI:n mukaan syytteitä on nostettu erityisesti sellaisia henkilöitä vastaan, jotka ovat jakaneet verkossa suuria määriä musiikkitiedostoja, ei niinkään musiikkia omaan käyttöönsä ladanneita vastaan. Syytteitä on nostettu Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Tanskassa ja Itävallassa.

- He ovat enimmäkseen työssäkäyviä aikuisia, keskimääräiseltä iältään 25:n ja 30:n väliltä, sanoi Ranskan musiikkiteollisuuden keskusjärjestön johtaja Marc Guez.

Suuret levy-yhtiöt sanovat, että tiedostojen jakaminen verkossa Kazaan, eDonkeyn ja Gnutellan tapaisilla ohjelmilla syö levyjen myyntiä.

Esimerkiksi Ranskassa voi tekijänoikeuden alaisten musiikkitiedostojen levittämisestä saada jopa kolme vuotta vankeutta ja kymmenien tuhansien eurojen sakot.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme