Mainos
Mainos

Seksilinja joutuu varmistamaan soittajan henkilöllisyyden

Tavallisilla puhelinnumeroilla toimivat seksilinjat eivät saa velottaa liittymän haltijaa, ellei hän ole itse soittanut puheluita. Seksilinjan on siis varmistettava, kuka luurin päässä on, ennen kuin se voi lähettää laskun. Markkinatuomioistuimen ratkaisu koskee vain tavallisissa puhelinnumeroissa toimivia seksilinjoja. 0700-alkuisia linjoja päätös ei koske.

Kuluttaja-asiamies vei puhelinseksiyritys TBS Finland Oy:n markkinatuomioistuimeen viime vuonna. Yrityksen toiminta poikkeaa monista seksilinjoista siinä, että se toimii tavallisilla puhelinlinjoilla, jolloin viihdelukot eivät estä linjoille soittamista. Markkinatuomioistuin päätti, että puhelinliittymän haltija ei ole vastuussa soitoista, jos hän ei ole itse soittanut puheluita. Se myös kielsi yritystä markkinoimasta palveluja ilman, että se tiedottaa palvelujen poikkeuksellisuudesta. Lisäksi puhelujen hinnat on ilmoitettava selkeästi mainoksissa. Perusteluissaan markkinatuomioistuin toteaa, että TBS:n laskutuskäytäntö on tullut kuluttajille yllätyksenä. Tavalliseen puhelinnumeroon soittaneet ei ole osanneet odottaa suurta laskua.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme