Mainos
Mainos

Selvitys: Nettipuheluille ei liiallisia säännöksiä

Liikenne- ja viestintäministeriön selvitysmiehen mukaan näin varmistettaisiin uusien sovelluksien syntyminen, sillä niitä on mahdoton ennakoida.

Liikenne- ja viestintäministeriölle nettipuheluista selvityksen tehnyt tekniikan tohtori Arto Karila katsoo, että kustannustehokuutta tuovien nettipuheluiden yleistymistä ei pitäisi kahlita liian tiukoilla säännöksillä. Näin varmistetaan uusien sovelluksien syntyminen, sillä niitä on mahdoton ennakoida.

Karilan mukaan esimerkiksi puhelun paikantaminen hätätilannetta varten on ratkaistavissa niin, että palvelun käyttäjä itse valitsee kunnan, jonka hätäkeskukseen 112-puhelut yhdistyvät. Toinen suuri kysymys on yhdysliikenne nettipuheluiden ja yleisen puhelinliikenteen välillä. Tätä varten Karila antaisi nettipalveluille oman numerosarjan. Se helpottaisi myös kuluttajien mahdollisuuksia käyttää näitä palveluita.

Internet-puhelut yleistyvät nopeasti. Niiden suosiota yrityksissä ja kuluttajien käytössä kohentaa puheluiden edullisuus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme