Mainos
Mainos

Sensuroinnin lopetus voi päättää Googlen tarun Kiinassa

Hakukoneyhtiö Googlen toiminta Kiinassa saattaa päättyä. Google ilmoittaa, että se aikoo lopettaa hakutulosten sensuroinnin sivustollaan Kiinassa.

Syynä päätökseen ovat Googleen joulukuussa kohdistuneet verkkohyökkäykset, joiden avulla kiinalaisten ihmisoikeusaktivistien sähköposteihin yritettiin tunkeutua. Googlen mukaan hyökkäykset pystyttiin estämään niin, ettei tärkeisiin tietoihin päästy käsiksi.

Googlen lisäksi ainakin parikymmentä muuta suuryritystä on joutunut samoihin aikoihin kiinalaishakkereitten hyökkäyksen kohteeksi. Google ei kertonut julkisuuteen, mitkä yhtiöt ovat kyseessä.

Google ilmoittaa julkaisemassaan tiedotteessa, että se aikoo neuvotella Kiinan hallinnon kanssa lähiviikkoina. Hakukoneen kiinalainen versio lanseerattiin tammikuussa 2006.

Yhtiö toteaa, että päätös hakutulosten sensuroinnin lopettamisesta voi tarkoittaa koko liiketoiminnan päättymistä Kiinassa.

Kiinan nettisensuuria pidetään maailman tiukimpana. Maassa arvellaan olevan jopa kymmeniätuhansia nettipoliiseja.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös MTV:n kirjeenvaihtaja Petri Sarasteen juttu

Katso Petri Sarasteen raportti Pekingistä

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme