Mainos
Mainos

Shanghai sulki Internet-kahviloita

Shanghai on määrännyt 127 luvatonta Internet-kahvilaa sulkemaan ovensa ja takavarikoinut näiden tietokoneita.

-Luvattomat Internet-kahvilat eivät maksa veroja, ja ne levittävät pornografisia CD-levyjä, jotka turmelevat nuorten mieliä, sanoi paikallinen viranomainen Shanghai News -lehden mukaan.

Kaupungissa oli laillistettuja Internet-kahviloita kaikkiaan 777 vuonna 1999. Internet-kahviloita perustetaan kiihtyvällä vauhdilla kaikkialle maahan, sillä harvoilla kiinalaisilla on oma tietokone tai tietoliikenneyhteys.

Internetin käyttäjiä lasketaan olevan Kiinassa yli yhdeksän miljoonaa, ja heidän määränsä kasvaa nopeasti. Viime viikolla Kiina rajoitti Internetin käyttöä uusilla määräyksillä, joiden mukaan mm. Internetin tiedonsiirrossa käytettäviin salausohjelmiin on saatava viranomaisen lupa. Myös Internet-palvelujen tarjoajien vastuuta lisättiin.

Virallisen selityksen mukaan tarkoitus on estää "valtionsalaisuuksien" levittäminen. Mitä tahansa virallisesti julkistamatonta tietoa on voitu pitää Kiinassa valtionsalaisuutena, ja kommunistisen puolueen vastustajia on voitu vangita tällä perusteella.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme