Mainos
Mainos

Sikainfluenssaa vastaan voi taistella tietokoneella

Kello tikittää, ihmisiä kuolee ja influenssavirus leviää ympäri maailman - tässä lähtökohta Hollannissa kehitetylle uudelle tietokonepelille.

The Great Flu -nimisessä pelissä pelaajien täytyy muun muassa päättää, varastoivatko he viruslääkkeitä ja lähettävätkö tutkimusryhmiä uusille tartunta-alueille. Päätökset ovat vaikeita ja rahavaroja rajoitetusti. Esimerkiksi suurten lentokenttien sulkeminen tulee pelissä kalliiksi.

- Jos rahat sijoitetaan hyvin, pandemia voidaan pysäyttää. Peli on hyvin realistinen ja sillä on myös valistuksellista arvoa. Se kertoo ihmisille, miten virus leviää, millainen influenssa on ja miten pandemiaa vastaan voi taistella, kertoo pelin tieteellisestä suunnittelusta vastannut virologian asiantuntija Albert Osterhaus.

Peliä alettiin suunnitella jo ennen kuin sikainfluenssa nousi otsikoihin. Peli laitettiin internetiin kuluvan vuoden alussa ja se on saanut yli tuhat pelaajaa päivittäin.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme