Mainos
Mainos

Sisäministeriön kännyköissä tietoturvariskejä?

Sisäministeriö ei kerro, minkälaisesta ongelmasta on kyse. TeliaSonerasta puolestaan sanotaan, että tietoturvariskiä ei ole.

Sisäministeriö on varoittanut muun muassa poliiseja ministeriön Teliasoneran mobiililiittymissä piilevästä tietoturvariskistä.

TeliaSonera sen sijaan kiistää, että sen liittymissä olisi riskiä. Sisäministeriö ei ole halunnut täsmentää minkälaisesta ongelmasta on kyse.

MTV:n uutisten tietojen mukaan kyse ei ole teknisistä asioista, vaan asiakassuhteen hoidosta eli lähinnä siitä, että TeliaSonerasta on annettu viranomaisten matkapuhelinnumeroita.

Aiemmin tänään kerrottiin, että tuhansissa sisäministeriön matkapuhelimissa on paljastunut tietoturvariski. Ministeriön tietohallintojohtajan Kaarlo Korvolan mukaan TeliaSoneran liittymissä oleva tietoturvariski tuli ilmi perjantaina.

Sisäministeriö on Korvolan mukaan ryhtynyt riskin vuoksi toimiin yhteistyössä TeliaSoneran kanssa. Parhaillaan tekeillä on riskiarviointi. Ministeriön henkilöstölle on kerrottu asiasta.

Sisäministeriöllä on yhteensä 18 000 eri operaattorien liittymää. Tietoturvariski koskee niistä tuhansia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme