Mainos
Mainos

Sisäpiiriläisten osakeomistukset Internetiin

Sisäpiiriläisten osakeomistukset ja kaupat tuodaan Internetiin loppuvuodesta. Uudistuksen toivotaan vähentävän sisäpiiririkkomusten määrää.

Suomalaisten arvopaperivälittäjien omistukset ja tehdyt kaupat ovat loppuvuodesta Internetissä kaikkien luettavissa samaan tapaan kuin Ruotsissa. Arvopaperikeskuksen järjestelmästä kehitetään kuitenkin laajempi ja tarkempi kuin näistä länsinaapureiden Internet-sivuista. Välittäjien lisäksi järjestelmästä saattaa tulevaisuudessa löytää myös ne kaupat, joita pörssiyhtiöiden sisäpiiriläiset ovat tehneet. Sisäpiirirekisterin vieminen Internetiin lisää julkisuutta sisäpiiriläisiä kohtaan ja sitä kautta kasvanee myös paine noudattaa sovittuja sääntöjä. Järjestelmää voidaan pitää harvinaisen avoimena: vaikka se perustuu vapaaehtoisuuteen, voi Internetistä hankkeen käynnistymisen jälkeen lukea jopa sisäpiiririkkomuksia.
(MTV3)


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme