Mainos
Mainos

SJL tuomitsee Yleisradion irtisanomiset

Suomen Journalistiliitto paheksuu myös MTV:n saneerauspäätöstä.

Suomen Journalistiliiton SJL:n mielestä Yleisradion irtisanomisissa on toimittu työehtosopimuksen vastaisesti. SJL:n liittovaltuusto katsoo, että maakuntaradioiden yt-menettelyssä ei ole noudatettu työehtosopimuksen edellyttämää irtisanomisjärjestystä.

Yle ei ole käyttänyt mahdollisuuksia sijoittaa eikä kouluttaa uudelleen ihmisiä, jotka ovat irtisanomisuhan alla. Työntekijät ovat myös joutuneet kohtaamaan työnantajan erittäin tylyn ja joustamattoman linjan, katsotaan liittovaltuuston kannanotossa.

Liittovaltuusto ottaa kantaa myös MTV:n saneerauspäätökseen. Yhtiö päätti saneerata lähes neljänneksen henkilöstöstään myymällä tuotantotekniset työntekijät ja vähentämällä 46 muuta työntekijää.

Tällaiset radio- ja tv-toimialan saneeraukset vahingoittavat molempien yhtiöiden julkisuuskuvaa ja toimintaedellytyksiä sekä heikentävät henkilöstön sitoutuneisuutta työhönsä, moittii liittovaltuusto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme