Mainos
Mainos

Sonera alkaa suodattaa roskaposteja

Soneran mukaan suodattaminen ei poista kaikkea roskapostia, mutta se lisää huomattavasti sähköpostijärjestelmän luotettavuutta.

Sonera aloittaa sähköpostilla lähetetyn roskapostin suodattamisen kuluttajien ja pk-yritysten sähköpostipalvelusta. Kesäkuussa aloitettavan suodatuksen tavoitteena on varmistaa tietoliikenneverkon ja sähköpostin toiminta ja ehkäistä roskapostin aiheuttamia häiriöitä.

TeliaSonera Finland Oyj:n tiedotteen mukaan automaattisella roskapostisuodattimella poistetaan järjestelmään saapuvasta liikenteestä roskapostiksi tunnistettuja viestejä. Suodattaminen ei poista kaikkea roskapostia, mutta se lisää huomattavasti sähköpostijärjestelmän luotettavuutta.

Yhtiö tiedottaa suodattamisesta kaikille asiakkaille, joita kesäkuusta lähtien käytäntö koskee. Tietoturva-asiantuntija Sami Kilkkilä Viestintäviraston tietoturvallisuusyksiköstä selvittää, että kansainväliset teleoperaattorit ovat käyttäneet suodatusta jonkin aikaa. Valtioiden rajat ylittävässä sähköpostiliikenteessä virus- ja roskapostisuodattimia on ollut viime syksystä lähtien. Suomen rajojen sisällä suodatus on toistaiseksi ollut vähäisempää. Muutamat pienet yhtiöt ovat sitä kokeilleet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme