Mainos
Mainos

Sonera ja amerikkalaisyhtiö kehittävät verkkokauppaa

Sonera ja amerikkalainen GTE Cybertrust ryhtyvät yhteistyöhän sähköisen kaupankäynnin turvallisuuden parantamiseksi. Soneran mukaan yhtiöt ovat allekirjoittaneet asiaa koskevan aiesopimuksen.

Sonera ja Cybertrust tarjoavat yhdessä palveluyrityksille, kuten pankeille, sähköisen kaupan yrityksille ja maailmanlaajuiselle kaupalle, mahdollisuuden harjoittaa liiketoimintaa turvallisesti verkoissa, Sonera kertoo.

Turvallisuus perustuu digitaaliseen allekirjoitukseen ja viestien salaamiseen sähköisessä kaupankäynnissä, jota voidaan käydä internetissä ja matkaviestimillä. Ensimmäiset ratkaisut viranomaisille ja asiakastoimituksiin ovat saatavilla tämän jo parin kuukauden kuluessa.

GTE Cybertrust on maailman johtavia internet-pohjaisten julkisen avaimen menetelmään (PKI) perustuvien liiketoimintasovellusten kehittäjiä. Uusi palvelu hyödyntää Soneran SmartTrust-teknologiaa, jolla palvelujen tarjoajat ja käyttäjät kykenevät tunnistamaan toistensa henkilöllisyyden, salaamaan halutessaan välitettävät tiedot sekä varmistumaan tietojen muuttumattomuudesta.

Maailmassa on tällä hetkellä noin 250 miljoonaa matkapuhelinta ja viiden vuoden kuluttua niitä ennustetaan olevan jo yli miljardi. Soneran ja CyberTrustin ratkaisut hyödyntävät GSM-standardia. Jatkossa ne toimivat myös uuden sukupolven verkkoratkaisujen ja WAP-teknologian kanssa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme