Mainos
Mainos

Sonera SmartTrustille yhteistyötä ulkomailta

Soneran langattoman viestinnän turvaratkaisuja toimittava tytäryhtiö Sonera SmartTrust ryhtyy yhteistyöhön viiden ulkomaisen varmenneyhtiön kanssa. Uudet yhteistyökumppanit ovat Baltimore Technologies, Entrust Technologies, GTE Cybertrust, iD2 Technologies ja Verisign. Ne toimittavat ohjelmistoratkaisuja varmenneviranomaisille.

Soneran SmartTrust-teknologia mahdollistaa luotettavien digitaalisten allekirjoitusten tekemisen matkaviestimissä. Nyt sovitun yhteistyön tavoitteena on kehittää sekä nykyisiin että tuleviin matkaviestimiin yhteensopivia langattoman kaupankäynnin järjestelmiä, jotka hyödyntävät SmartTrustin pohjana olevaa julkisen avaimen PKI-menetelmää.

Sonera ehti patentoida viime vuoden helmikuussa julkistetun SmartTrust-teknologiansa ensimmäisenä maailmassa. Analyytikoiden mukaan matkapuhelinoperaattoreista, SIM-korteista ja laitevalmistajista riippumaton tekniikka on yksi Soneran vahvimmista valttikorteista alan markkinoilla.

SmartTrust-liiketoiminta irrotettiin vuodenvaihteessa omaksi yhtiökseen, ja aikomuksena on listata se pörssiin vielä tämän vuoden aikana.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme