Mainos
Mainos

SonyEricsson ja Microsoft kännykkäyhteistyöhön

Japanilais-ruotsalainen SonyEricsson ja amerikkalainen Microsoft aloittavat matkapuhelinyhteistyön. Jo tänä vuonna on tulossa markkinoille kännyköitä, joissa on Microsoftin käyttöjärjestelmä, kertoo ruotsalainen uutistoimisto TT.

Yhteistyöstä kerrottiin tänään Barcelonassa. Siellä alkaa tällä viikolla matkapuhelinalan suurtapahtuma. Viime vuonna näillä vuotuisilla messuilla Barcelonassa oli 50 000 kävijää.

Microsoftille uusi yhteistyö merkitsee TT:n mukaan läpimurtoa matkapuhelinmarkkinoille. Myös Microsoftin pohjoismaista matkapuhelinyksikköä johtava Peter Wissinger hehkutti Barcelonassa yhteistyön merkitystä. Hänen mukaansa Microsoft odottaa uudelle X 1 -kännykälle huomattavaa menestystä, "ei vähiten Ruotsissa ja Pohjoismaissa".

SonyEricsson ja myös esimerkiksi Nokia käyttävät nykyisin kehittyneimmissä matkapuhelinmalleissaan Symbian-käyttöjärjestelmää eivätkä Microsoft Mobilea. Yhteistyö SonyEricssonin kanssa on siksi Microsoftille läpimurto.

SonyEricssonin tuotekehitysjohtaja Steve Walker kertoi, että X 1 -malleja on tulossa myyntiin tämän vuoden jälkipuoliskolla.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme