Mainos
Mainos

Sonylta kopiointisuojaustekniikka digitaaliteoksille

Japanilainen elektroniikkajätti Sony on kehittänyt uuden kopioinninestotekniikan, jolla pyritään suojaamaan digitaalisessa muodossa olevien teosten tekijänoikeuksia.

Open MG X-ristityn teknologian uskotaan olevan avainasemassa, kun internetin kautta ladattavien musiikin ja elokuvien myynti lisääntyy. Tietokoneiden lisäksi tekniikkaa voidaan käyttää muissa verkossa toimivissa laitteissa kuten PlayStationissa, av-laitteissa ja matkapuhelimissa.

-Tämän tekniikan avulla sisällön käyttöä voidaan hallita jakelijan toimesta, jolloin sisällön jakelu voidaan turvata palvelun alusta sen loppuun saakka, Sonyn lehdistötiedotteessa kerrotaan.

Digitaaliseen musiikkiin tai elokuvaan on ohjelmoitu koodausmoduuli, joka kertoo tiettyä hallintatietoa kuten soitto- tai kopiointikertojen määrän. Tieto lähetetään takaisin jakelijalle, ja palvelinmoduuli tallettaa samat tiedot käyttäjälle.

Sonyn mukaan sisällöntuottaja voi myös rajoittaa tuotteen kopiointi- tai soittokertoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme