Mainos
Mainos

Soon korottaa puhelinliittymän perusmaksua tuntuvasti

Tamperelainen puheluyhtiö Soon Communications korottaa tavallisen puhelinliittymän perusmaksua viidenneksellä syyskuun alusta.

Tavallisen puhelinliittymän eli analogisen liittymän perusmaksu nousee 10,50 markalla 65,40 markkaan kuukaudessa. Digitaalisissa ISDN-liittymissä korotus on maltillisempi.

ISDN-liittymät ovat kuitenkin edelleen selvästi kalliimpia kuin tavalliset analogiset liittymät. Soonin päättämä hinnankorotus muuttaa lankapuhelimen ja matkapuhelimen hintasuhteita. Korotuksen jälkeen edullisimman lankapuhelinliittymän perusmaksu on jo yli kolminkertainen verrattuna edullisimpien matkapuhelinliittymien perusmaksuun.

Esimerkiksi Soneran Privat-matkapuhelinliittymässä kuukausimaksu on 18,13 markkaa. Aikaperusteiset puhelumaksut ovat lankaliittymässä kuitenkin edullisempia kuin matkapuhelinliittymissä, jos puhuu pitkiä puheluita.

Soon sai liittymien perusmaksuista viime vuonna tuloa 110 miljoonaa markkaa, mikä oli 17 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

Soonilla oli vuodenvaihteessa noin 174 000 liittymää. Niistä 80 prosenttia oli analogisia. Soon kuuluu nykyisin käytännössä Elisa-konserniin. Osakkeiden vaihto on meneillään, ja Elisa on jo saanut vaihdoissa haltuunsa enemmistön Soonin osakkeista.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme