Mainos
Mainos

Spotify hehkuttaa uutta ominaisuutta: "Seuraava suuri askel"

Musiikkipalvelu Spotify on julkistanut uuden Spotify Platform -ominaisuuden New Yorkissa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek esitteli "what´s next for Spotify" -tilaisuudessa palveluun liitettävän sovellusalustan, jonka avulla ulkopuoliset ohjelmistokehittäjät voivat kytkeä Spotifyn sisään uusia toiminnallisuuksia.

Kolmansien osapuolten kehittämien ilmaisten palvelujen avulla käyttäjä voi hakea vaikka omaan musiikkimakuun sopivia musiikkitapahtumia, kappaleiden sanoituksia sekä musiikkiarvosteluja.

Mukana palvelutarjonnassa on alkuvaiheessa 16 eri toimijaa mm. Billboard, Fuse, The Guardian, Last.fm, Moodagent, Pitchfork, Rolling Stone, Songkick, Soundrop ja TuneWiki. Kaikki sovellukset tulevat toimimaan Spotifyn sisällä, eli niitä ei käytetä irrallisina sovelluksina. Sovelluksia pääsee selaamaan uuden App Finder -ominaisuuden avulla.

Ohjelmistokehitys on avointa kaikille, mutta Spotify päättää itse, mitkä sovellukset palveluun otetaan mukaan.

- Kun perehdyt uuteen ominaisuuteen niin huomaat miksi uskomme, että tämä on alku jollekin oleelliselle muutokselle digitaalisessa musiikissa, hehkuttaa Ek.

Kyseessä on Spotifylle jälleen uusi hyppäys sen jälkeen kun palvelu integroitiin Facebookin kanssa. Ek totesi, että Facebook on auttanut Spotifyn toimintaa.

-Ihmiset jakavat musiikkia ja erityisesti soittolistoja keskenään paljon enemmän kuin aiemmin, kommentoi Ek.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme